Explosiewerend glas

Het gebruik van explosiewerend glas kan worden overwogen in situaties waarbij er een reële of verhoogde kans op explosiegevaar bestaat. Toepassing van explosiebestendige beglazing kan worden overwogen bij overheidsgebouwen, mediaparken, ambassades, militaire inrichtingen en industriecomplexen.

Explosiebestendig glas bestaat uit verschillende glas- en kunststoflagen en is speciaal ontwikkeld om drukgolven te weerstaan. De normering EN13541 beschrijft de weerstandsklassen aangaande explosie-werend glas (ER1-ER4) waarbij zowel drukbelasting als tijdsduur van de overdruk een rol speelt. Niet onbelangrijk is de mate van splintervorming aan de veilige zijde van het glas en deze is dan ook mede bepalend voor het veiligheidsniveau.

Bij de normering speelt ook de maximale toelaatbare afmetingen van het glas een rol. Bij iedere toepassing zal dus ook gekeken moeten worden naar de afmetingen van de bestaande beglazing. Belangrijk is dat bouwmateriaal rondom de beglazing (kozijnen, muren) eveneens moet voldoen aan gestelde eisen van explosiewering.

Explosiewerend glas kan dus niet zonder een deskundige analyse van de bestaande situatie toegepast worden. Swinkels Glas is een begrip in Nederland als het gaat om gedegen vakkennis en advies. Wij helpen u graag verder bij het verkennen van de mogelijkheden omtrent explosiewerend glas.

Bel 088-7744777 of 040-2440647 voor meer informatie!