Kunststof beglazing

KUNSTSTOFFEN

Swinkels glas levert ook kunststof producten zoals polycarbonaat (Lexan®) en kunstof meerwandige kanaalplaten. Bent u op zoek naar een bijzondere kunststofsoort ? Neem dan contact met ons op, wij kunnen u informeren over de bijbehorende eigenschappen.

Op deze pagina beperken wij ons tot de meest voorkomende:

LEXAN® POLYCARBONAAT

Een praktisch onbreekbare kunststof van Polycarbonaat (Lexan®), die zich van andere kunststoffen onderscheidt door optische zuiverheid in combinatie met een zeer hoge slagvastheid. Lexan® platen zijn maar liefst 250 × sterker dan glas van dezelfde dikte. De combinatie van slagvastheid, weersbestendigheid en transparantie is uniek en maakt Polycarbonaat bijzonder geschikt als veiligheidsbeglazing.

Eigenschappen Lexan®

Nagenoeg onbreekbaar
Licht van gewicht
Koud te buigen en te zetten
Inbraakwerend/ vertragend
Zelfdovend (DIN 4102: klasse B1-B2)
Geluid-/ thermische- isolatie

MEERWANDIGE PLATEN

Steeds vaker wordt er in de woning, het kantoor of de werkplek gekozen voor extra daglicht toetreding. Meerwandige platen, ook wel dobbelsteck of kanaalplaten genoemd, bieden hiervoor een prima oplossing. De meerwandige platen zijn in allerlei soorten verkrijgbaar; bijvoorbeeld opaal of helder, in diverse diktes of met verschillende kanalen.
Meerwandige platen zijn bijzonder duurzaam en zijn te verkrijgen met een ultraviolet bestendigheidgarantie. De kanaalplaten hebben uitstekende isolerende eigenschappen, zijn lichter in gewicht dan traditioneel glas en veilig bij eventuele breuk. Vanwege hun kunststofkarakter kunnen de platen bij regenval geluid veroorzaken, het zgn. trommeleffect. Het geluidsvolume is afhankelijk van de samenstelling van de meerwandige plaat.

Eigenschappen kanaalplaten

Goede isolerende werking
Fraaie lichtspreiding
Licht van gewicht
Eenvoudige montage
Zeer sterk