Glas in staalkozijn

Het vervangen van enkelglas door isolatieglas in bestaande stalen ramen was niet altijd even gemakkelijk. Beperkte beschikbare ruimte in de sponning en de problematische koppeling tussen staal en glas waren hier debet aan. Gelukkig heeft Swinkels Glas hiervoor een effectieve oplossing in de vorm van een speciale kit in combinatie met een kunststof kader (Conforglace®).

Dit kader wordt al in de fabriek op het isolatieglas aangebracht. Door middel van de bijbehorende kit wordt het reeds omkaderde glas stevig in de stalen ramen verlijmd zonder te boren, schroeven en/of zagen. Zo wordt het probleem van smalle en ondiepe sponningen ondervangen en rechtstreeks contact tussen staal en glas wordt vermeden.

Naast dubbel glas zijn ook andere uitvoeringen mogelijk zoals gelaagd of gehard glas, figuurglas of draadglas.

Hoewel primair bedoeld voor stalen sponningen biedt het product ook een uitstekende oplossing voor isolatie achteraf in houten of betonnen ramen. Er kunnen zelfs ventilatie-roosters gemonteerd worden op de dubbele beglazing binnen het kader.

Het Conforglace® inbouwelement is van een constant hoge kwaliteit. De controle hierop gebeurt in het laboratorium van de fabriek. Regelmatig onderzoek naar de beste primers, garanderen een goede hechting van de diverse kitsoorten.
Rond het KOMO/KIWA gekeurd dubbel glas worden de kaderprofielen verder wind- en waterdicht afgewerkt.

Swinkels Glas kan u op voorhand een duidelijke kosten/baten analyse geven. Bel dus gerust voor meer informatie over dit systeem. Wanneer het gebruik van dubbel glas in houten, stalen of betonnen kozijnen minder wenselijk is
(b.v. bij momumentale panden), dan is isolerend enkel glas een andere mogelijke oplossing.