Triple isolatieglas

Driedubbel isolatieglas (triple isolatieglas) bestaat uit 3 platen glas die zowel in dikte en soort van elkaar kunnen verschillen. Het glas heeft twee gesloten spouwruimtes. Deze spouwen kunnen gevuld zijn met bijvoorbeeld argon- of kryptongas dat een betere isolatiewaarde heeft dan lucht. Driedubbel isolatieglas isoleert tot 9 maal beter dan enkele beglazing en tot 5 keer beter dan dubbele beglazing.

Bij drievoudig isolatieglas kan condensatievorming op de buitenruit voorkomen omdat door de hoge isolatiewaarde ( zeer weinig warmteverlies van binnen uit ) de buitenruit relatief koud blijft. Hierdoor kan het voorkomen dat het dauwpunt van het glas laag is en condens neerslaat op de buitenruit. Deze condens verdwijnt weer vanzelf als de temperatuur overdag omhoog gaat.

Het is niet raadzaam deze beglazing zonder deskundig advies toe te passen. Niet alleen moeten de kozijnen geschikt zijn, maar ook kent het glas twee afgesloten spouwruimten waarin grote thermische verschillen kunnen optreden! Swinkels Glas geeft u het juiste advies bij het toepassen van dit glas.

Isolatie (U-)waarden

Enkel Glas = 5.8 W/m²K
Dubbel glas = 2.8 W/m²K
HR+ dubbel glas met gas = 1.1 W/m²K
Driedubbel glas met gas = 0.6-1.0 W/m²