Voorzetramen

TOEPASSING VOORZETRAMEN

In sommige situaties kan er in de bestaande kozijnen geen isolatieglas geplaatst worden. Voorzetramen bieden dan een goede oplossing om toch iets te doen aan geluid- en warmte-isolatie.

Voorzetramen zijn prima toe te passen als een gebouw ‘oude’ kozijnen heeft met lage en ondiepe sponningen. De oorspronkelijke situatie en het aanzicht blijft zo behouden terwijl er tevens iets aan isolatie gedaan wordt. Een andere overweging voor het plaatsen van voorzetramen kan het veiligheidsaspect zijn zoals bij glas-in-lood.

LEVERING

Voorzetramen kunnen geleverd worden met of zonder scharnieren, met of zonder knevels of vast geschroefd op het bestaande kozijn. Het handige van voorzetramen is dat je ze indien gewenst kunt demonteren om te schilderen of te reinigen.

Voorzetramen kunnen ook volgens een model gefabriceerd worden en worden standaard geleverd in blank aluminium maar zijn ook leverbaar in standaard RAL kleuren.

MATERIAAL

Randprofiel
Blank geanodiseerd aluminium of in kleur gemoffeld met aansluit en beglazingsrubber.

Glassoort
Floatglas, veiligheidsglas gelaagd, geluidwerend gelaagd, brandvertragend glas, gehard glas, kunststofbeglazing zoals lexan of plexiglas.

Scharnieren
Blank geanodiseerd aluminium of in kleur gemoffeld, met RVS pen.

Vraag Swinkels Glas naar alle mogelijkheden.